sambil fikir zikir sambil zikir fikir

Hadaplah Wajah Mu Ke Mana-Mana Di Situ Ada Tuhan


@Hak cipta terpelihara.Semua artikel dan foto dalam blog ini adalah milik mutlak Cikgu Nasir .
Dilarang sama sekali sebarang bentuk salinan, peniruan atau penerbitan semula tanpa izin penulis/pengarang.

HUBUNGI :

handphone/wassap : 0135292453
email : cikgunasir8130@gmail.com
fb: cikgunasir

Monday, August 23, 2010

Cuba teka siapa saya...... ( Peraduan tamat)

Blog Cikgu Nasir sedang mencari pengunjung yang dapat meneka dengan tepat apakah benda/spesies yang terdapat dalam entry ini. Pengunjung yang dapat memberikan jawapan tepat sama ada melalui sms/email akan diberikan hadiah sebilah badik sepat lam alif kilas.

* Syarat penyertaan :
- Akil baligh
- Kalangan tukang senjata warisan tidak dibenarkan
- Menghantar jawapan untuk nama benda sahaja, bukan esei atau karangan.
- Sekiranya jawapan tepat, mesti menuntut hadiah daripada tuan punya blog Cikgu Nasir, Jangan minta dengan tuanpunya blog lain.



17 comments:

syahir said...

Bini saya teka ini buah belimbing buluh cikgu, belimbing bangkut. ehehehe...

Mohd Nasir said...

Jawapan nya .... Salah. hi hi

syahir said...

jiran saya kata ini limau cacat cikgu. hohoho~~~

Mohd Nasir said...

Betul

Mohd Nasir said...

Nanti saya poskan hadiahnya

stroberi cekelat said...

aik...cepatnya peraduan tamat, semalam pagi takde lagi rasanya peraduan nie.

Mohd Nasir said...

Entry mlm tadi

syahir said...

eeyyaaaahhhoooooooo!!!!!

terangwulan said...

huk aloh la.. tak dan nak jawab. limau tu nak hadiah ker Cikgu? huhuhu

terangwulan said...

kena fail notis bantahan ni, disqualify bro syahir pasal dia pun dah dikira tukang senjata warisan gak. heheheeee. gurau jer bro.

syahir said...

bukan saya, bukan saya, jiran saya yang menang !!

saya menang pawerutttt, anda bila lagi??

stroberi cekelat said...

memang betul, kena buat bantahan. kalau dah salah jawap sekali takleh jawap lagi. Kena bagi peluang orang lain pulak....heheheh

Paih said...

memang rare item ni.. sbb tu xleh jawab.. huhuhu

tahniah jiran abang syahir.. huhuhu

AlamShah said...

Ahem.. setahu saya, ini buah limau 'budha's hand', atau nama saintifiknya, 'Citrus medica var. sarcodactylus'

contoh lagi satu: http://zachandchristie.com/foster/images/dsc03607.jpg

tapi kalau dalam bahasa melayu, tak tau lah.. :)

PANGLIMA HARIMAU PUTIH said...

salam cikgu..jawapannya tu buah limau kuku macan..atau limau kuku harimau..hihihi..

Cikgu Dee said...

He,he...

PANGLIMA HARIMAU PUTIH said...

bagus buat mandi naik seri n pulih semangat..tidak sia2 Allah jadikan sesuatu walau nampak cacat.wallahualam..